جوش لیزری nspv   |   دستگاه تمیزکننده لیزری nspv  |      دستگاه برش لیزری nspv

شرکت نوین صنعت پرتوگستر وندا
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

انقلابی در جوشکاری آلومینیوم قسمت 1 |روش سنتی

انقلابی در جوشکاری آلومینیوم

آلومینیوم یکی از فلزات رنگین (غیر آهنی) به رنگ سفید و آلیاژ های فراوان به حساب می آید که با داشتن قابلیت جوش پذیری و انعطاف بالا، یکی از کاربردی ترین فلزات در صنعت محسوب می شود. این فلز پس از فولاد به عنوان دومین فلز پرمصرف در صنایع گوناگون شناخته می‌شود. جرم حجمی پایین در کنار استحکام  از مهم‌ترین خواص آلومینیوم است. در کنار تمام مزایایی که آلومینیوم دارد، تا مدت‌ها جوشکاری آلومینیوم امری غیرممکن به نظر می‌رسید.

پس داشتن اطلاعات کامل و جامع در رابطه با نحوه جوش پذیری آلومینیوم می تواند نقش موثری در کیفیت کار جوشکار داشته باشد.

از دیگر ویژگی های این فلز پر مصرف می توان به هدایت الکتریکی و حرارتی آن اشاره کرد که مزیت های زیادی را به همراه دارد.در زمان مجاورت آلومینیوم با حرارت، لایه ای به نام اکسید آلومینیوم که مقاومت بالایی در برابر گاز و مایعات دارد ایجاد می شود که یک لایه محافظتی بسیار قوی است و از نفوذ مایعات و گاز ها به درون یا بیرون آن جلوگیری می کند.

از اطلاعات مفیدی که یک جوشکار در زمینه جوش پذیری آلومینیوم باید بداند، درجه ذوب آن است که حدود ۶۵۸ درجه سانتی گراد می باشد. البته بهتر است بدانید که درجه ذوب اکسید آلومینیوم چیزی در حدود سه برابر عدد عنوان شده یعنی ۲۰۰۰ درجه سانتی گراد است که موجب مقاومت بالای آن در برابر نشت و نفوذ میشود.

انواع روش های جوشکاری آلومینیوم

از انواع روش های جوشکاری آلومینیوم می توان برای جوش دادن این فلز استفاده کرد. که در ادامه تمام روش های جوشکاری را بیان کرده و توضیح میدهیم.

  1. جوشکاری آلومینیوم با قوس الکتریکی
  2. جوشکاری آلومینیوم با دستگاه جوش لیزری
  3. جوشکاری آلومینیوم با پرتو الکترونی
  4. جوشکاری آلومینیوم با جوش اصطکاکی
  5. جوشکاری آلومینیوم با جوش CO2

جوشکاری آلومینیوم با روش قوس الکتریکی با الکترود ثابت (جوشکاری TIG)

در فرآیند جوشکاری تیگ، یک قوس الکتریکی بین الکترود ثابت (از جنس تنگستن) و قطعه برقرار می شود و همزمان یک گاز خنثی مثل آرگون این قوس را احاطه کرده و الکترود را از اکسیداسیون محافظت می کند. یک مفتول آلومینیومی (فلز پر کننده) نیز توسط اپراتور و با دست هدایت می شود.

در حالی که جریان مورد استفاده برای ورقه های فولادی، جریان مستقیم می باشد، جریان مورد استفاده برای جوشکاری آلومینیوم جریان متناوب AC می باشد.

جوشکاری TIG برای ضخامت های ۱ تا ۶ میلی متر مناسب است. این فرآیند را می توان اتومات کرد اما نمی شود آن را به طور کامل توسط ربات ها انجام داد. تجهیزات DC برای جوشکاری ورقه های ضخیم نیز وجود دارد اما فقط با جوشکاری اتوماتیک می توان آن را انجام داد.

1.جوشکاری قوسی با الکترودهای مصرفی (جوشکاری MIG)

حالت دستی جوشکاری MIG به عنوان جوشکاری نیمه اتوماتیک شناخته می شود. در این فرآیند یک سیم به عنوان الکترود و فلز پر کننده مورد استفاده قرار می گیرد. در جوشکاری قوسی سیم جوش دور یک حلقه پیچیده شده است و یک سر آن به تفنگ جوشکاری وارد شده است. اتصال قوس با قطبیت معکوس ایجاد می شود.

  • جوشکاری MIG برای ضخامت های بیش تر از ۴ میلی متر مناسب است. با جریان مستقیم، می توان تا ضخامت های ۱ میلی متر را نیز جوشکاری کرد اما در این حالت باید از جریان پالسی استفاده کرد.
  • جوش کاری MIG سریع تر از جوشکاری TIG است.

2. جوشکاری آلومینیوم با دستگاه جوش لیزری

جوشکاری با لیرز برای آلیاژهای که مقاومت کمی در برابر ترک خوردگی دارند؛ بسیار مناسب است و روش کار به این صورت می باشد که حوضچه مذابی عمیق که عرض آن کم می باشد؛ ایجاد می شود تا دو قطعه را بهم متصل کند.

3.جوشکاری آلومینیوم با پرتو الکترونی

جوشکاری با پرتو الکترونی شبیه جوشکاری با لیزر است با این تفاوت که در خلاء انجام می شود و نیاز به گاز محافظ ندارد و برای آلیاژ هایی مناسب است که ضخامت زیادی دارند. این پرتو ها حوضچه های کوچکی درست می کنند که با نفوذ به عمق آلیاژ، جوش بهتری تولید می کنند.

4. جوشکاری آلومینیوم با جوش اصطکاکی

در جوشکاری اصطکاکی هیچ آسیبی به قسمت جوش وارد نمی شود و هم چنین نیازی به گاز محافظ ندارد؛ در واقع بدون اینکه ذوب شدنی صورت گیرد آلیاژ ها به وسیله اصطکاکی که بین دو قطعه ایجاد شده بهم جوش داده می شوند. جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی و جوشکاری اصطکاکی چرخشی یا دورانی دو نوع مختلف از این نوع جوشکاری است.

5. جوشکاری آلومینیوم با جوش CO2

این مدل جوشکاری تفاوت چندانی با جوش MIG ندارد، تنها برای اتصال فلزات و هم چنین حفظ منطقه جوش از گاز CO2 (گاز های فعال) استفاده می شود.

در این مقاله در مورد روشهای مختلف جوشکاری آلومینیوم صحبت کردیم در مقاله بعد این مطلب را ادامه داده و در مورد بهترین روش جوشکاری آلومینیوم و مزایای این جوشکاری صحبت خواهیم کرد.
جوشکاری آلومینیوم

شرکت وندا:

شرکت وندا ارائه دهنده خدمات جوش لیزری با بهترین قیمت و یکی از بهترین تولیدکنندگان دستگاههای لیزری از جمله دستگاه جوش لیزری دستی و اتوماتیک،دستگاه تمیز کننده لیزری و…و وارد کننده لوازم جانبی دستگاه های لیزری ست. که میتواند برای جوشکاری آلومینیوم بهترین روش را به شما عزیزان ارائه دهد. برای آشنایی با دستگاههای لیزری تولیدی شرکت وندا یا گرفتن خدمات جوش لیزری با کارشناسان ما تماس بگیرید.